Laskea Fast & Easy Listing Management System

Laskea Fast & Easy Listing Management System

Kerjaya sebagai ejen hartanah / perunding hartanah ini menjanjikan suatu potensi pulangan yang menarik samada dari segi kewangan, masa mahupun peluang pelaburan. Namun, ramai yang kecundang kerana tiada sistem yang membantu untuk menguruskan business tersebut. 

Ya, kerjaya ini merupakan suatu business

Andalah CEO dan anda jugalah CFO

Anda CTO dan anda jugalah COO

Kami senaraikan serba sedikit cabaran nyata yang wujud dalam bidang hartanah ini.

Kerjaya sebagai ejen hartanah / perunding hartanah ini menjanjikan suatu potensi pulangan yang menarik samada dari segi kewangan, masa mahupun peluang pelaburan. Namun, ramai yang kecundang kerana tiada sistem yang membantu untuk menguruskan business tersebut. 

Ya, kerjaya ini merupakan suatu business. 

Andalah CEO dan anda jugalah CFO. 

Anda CTO dan anda jugalah COO. 

Kami senaraikan serba sedikit cabaran nyata yang wujud dalam bidang hartanah ini.

Tiada Listings

Ini masalah utama ejen baru. Tapi ejen lama pun ada masalah ni! Ada yang takde listings dan tak reti nak cari listings. Ada yang malas nak cari listings. Orang Kelantan cakap, kalau malas sangat, letak api kat punggung!

Whatsapp Berserabut

Kadang2, Whatsapp crash. Habis semua data. Ada pulak yang pakai handphone cap ayam, memori tak cukup, gambar dan video banyak sangat.

Banyak Sangat Group Telegram

Maklumat listings dalam Telegram berkecamuk. Anda pun pening nak scroll dan dapatkan maklumat yang terkini. Lama-lama, anda pun Bosan dan tinggalkan grooup tersebut.

Tiada Listings

Ini masalah utama ejen baru. Tapi ejen lama pun ada masalah ni! Ada yang takde listings dan tak reti nak cari listings. Ada yang malas nak cari listings. Orang Kelantan cakap, kalau malas sangat, letak api kat punggung!

Whatsapp Berserabut

Kadang2, Whatsapp crash. Habis semua data. Ada pulak yang pakai handphone cap ayam, memori tak cukup, gambar dan video banyak sangat.

Banyak Sangat Group Telegram

Maklumat listings dalam Telegram berkecamuk. Anda pun pening nak scroll dan dapatkan maklumat yang terkini. Lama-lama, anda pun Bosan dan tinggalkan grooup tersebut.

Tiada Masa Uruskan Business

Jadi ejen hartanah ni sebenarnya ialah run your own business. Dalam business, mantra penting ialah Marketing Marketing Marketing. Sales Sales Sales. Jika serabut nak uruskan tentang listings, macam mana business hartanah ni nak smooth?

Social Proof

Ada orang jadi ejen hartanah, kemudian buat website. Tapi dalam website tu hanya ada 3 listings. Tu pun terkial-kial nak update. Mesti malu nak bagitau orang kewujudan website tu kan. Mesti anda pun pernah alaminya.

Tiada Kemahiran Membina Web

Anda tahu website tu penting zaman sekarang ni. Tapi nak bina website perlukan masa, kemahiran dan wang. Ada orang, belajar nak buat website sampai berbulan-bulan. Last2, upah orang juga. Kan buang masa tu.

Tiada Masa Uruskan Business

Jadi ejen hartanah ni sebenarnya ialah run your own business. Dalam business, mantra penting ialah Marketing Marketing Marketing. Sales Sales Sales. Jika serabut nak uruskan tentang listings, macam mana business hartanah ni nak smooth?

Social Proof

Ada orang jadi ejen hartanah, kemudian buat website. Tapi dalam website tu hanya ada 3 listings. Tu pun terkial-kial nak update. Mesti malu nak bagitau orang kewujudan website tu kan. Mesti anda pun pernah alaminya.

Tiada Kemahiran Membina Web

Anda tahu website tu penting zaman sekarang ni. Tapi nak bina website perlukan masa, kemahiran dan wang. Ada orang, belajar nak buat website sampai berbulan-bulan. Last2, upah orang juga. Kan buang masa tu.

Ada Listing Tapi Tiada Modal

Ni pun common problem seorang ejen hartanah. Anda pandai cari listings. Sekali petik aje boleh dapat 20-30 listings. Network anda bagus kan.. Tapi anda tak cukup modal untuk pasarkan listings tersebut. Kalau takde modal, then listings tu akan kurang exposure!

Boss Asyik Suruh Buat Website

Ni pun masalah yang boleh kasi pening kepala. Bila dapat boss/supervisor yang high tech sikit ni. Asyik nak suruh buat website aje. Kalau asyik nak belajar buat website, bila pula nak buat marketing dan produce sales ? Peninglah nak layan Boss. Layan Sales lagi Best!

Tak Cukup Sales!

Jika tiada listings yang cukup, sudah pasti sales pun kurang. Ejen-ejen yang berjaya, mostly memang pasarkan beratus-ratus listings setiap masa. Sebab tu mereka mendapat hasil yang konsisten setiap bulan. Anda nak jadi ejen berduit ke nak pegang REN tag aje?

Ada Listing Tapi Tiada Modal

Ni pun common problem seorang ejen hartanah. Anda pandai cari listings. Sekali petik aje boleh dapat 20-30 listings. Network anda bagus kan.. Tapi anda tak cukup modal untuk pasarkan listings tersebut. Kalau takde modal, then listings tu akan kurang exposure!

Boss Asyik Suruh Buat Website

Ni pun masalah yang boleh kasi pening kepala. Bila dapat boss/supervisor yang high tech sikit ni. Asyik nak suruh buat website aje. Kalau asyik nak belajar buat website, bila pula nak buat marketing dan produce sales ? Peninglah nak layan Boss. Layan Sales lagi Best!

Tak Cukup Sales!

Jika tiada listings yang cukup, sudah pasti sales pun kurang. Ejen-ejen yang berjaya, mostly memang pasarkan beratus-ratus listings setiap masa. Sebab tu mereka mendapat hasil yang konsisten setiap bulan. Anda nak jadi ejen berduit ke nak pegang REN tag aje?

Kawan Tak Update Harga Terkini

Benda ni memang boleh buat pening kepala. Especially jika lantikan General @ AdHoc. Ada banyak variasi harga di pasaran dan bila pemegang listing tak update harga terkini, anda pun lagi pening. Dia marketkan harga RM800k, tapi inform kat anda harga RM950k. Mesti la buyer buat appointment dengan dia bila nampak iklan.

Rakan Ejen Lambat Reply

Ejen hartanah ni memang manusia yang superbusy. Ye lah, macam2 nak kena handle kan. Sebab tu bila minta details dan gambar dan maklumat listings, kadang2 diorang ni reply lambat. Dia nak share listings, tapi lambat bagi maklumat. Macam tak ikhlas jer.

Ejen Lain Tak Update Status

Dah masuk group Telegram/Whatsapp, sauk listings kawan2 lain. Anda pun marketkan di the BIG 3 (Mudah, PropertyGuru, iProperty). Buyer contact dan buat appointment. Alih2 rakan ejen cakap dah SOLD. Duit marketing dah terbang, habuk jer dapat.

Kawan Tak Update Harga Terkini

Benda ni memang boleh buat pening kepala. Especially jika lantikan General @ AdHoc. Ada banyak variasi harga di pasaran dan bila pemegang listing tak update harga terkini, anda pun lagi pening. Dia marketkan harga RM800k, tapi inform kat anda harga RM950k. Mesti la buyer buat appointment dengan dia bila nampak iklan.

Rakan Ejen Lambat Reply

Ejen hartanah ni memang manusia yang superbusy. Ye lah, macam2 nak kena handle kan. Sebab tu bila minta details dan gambar dan maklumat listings, kadang2 diorang ni reply lambat. Dia nak share listings, tapi lambat bagi maklumat. Macam tak ikhlas jer.

Ejen Lain Tak Update Status

Dah masuk group Telegram/Whatsapp, sauk listings kawan2 lain. Anda pun marketkan di the BIG 3 (Mudah, PropertyGuru, iProperty). Buyer contact dan buat appointment. Alih2 rakan ejen cakap dah SOLD. Duit marketing dah terbang, habuk jer dapat.

Dan 1001 Macam Cabaran Lagi!

Dan 1001 Macam Cabaran Lagi!

Jom kita selesaikan masalah-masalah di atas.

Anda pun tak perlu pening kepala sangat dan boleh fokus pada aktiviti marketing/sales. Dengar dulu apa kata mereka yang dah guna Laskea.

Laskea Features

Co-Marketing

Fungsi ini membolehkan anda mendapat banyak listings untuk dipasarkan dalam masa yang sangat singkat. Bukan hanya untuk listings Subsales dan Rental, kini mendapatkan maklumat untuk Project Marketing juga menjadi semakin mudah.

Automatic Status Update

Sekiranya terdapat perubahan status pada listings anda mahupun rakan-rakan lain, Laskea akan update secara automatik di laman web anda. Begitu juga jika terdapat price revision. Anda akan dimaklumkan melalui email.

Lister is King & Queen

Listings anda akan dipasarkan oleh rakan-rakan ejen lain di pelbagai marketing channels. Ini akan membantu meningkat exposures terhadap listing tersebut. Cross border Co-Agency juga akan menjadi lebih aktif.

Want to Buy / Want to Rent

Sekiranya anda mempunyai client yang ingin mencari hartanah untuk dibeli atau untuk tujuan sewaan, anda hanya perlu masukkan data mereka ke dalam sistem Laskea. Laskea akan beri cadangan listing yang available.

Branding Sendiri

Memiliki branding sendiri dalam bidang hartanah amat penting. Kepentingan membina branding sudah terbukti dapat membantu ejen hartanah untuk kekal relevan dalam industri ini untuk suatu tempoh yang lama.

Digital Card

Anda akan mempunyai URL unik yang memaparkan details diri anda, jumlah listings yang sedang dipasarkan di laman web anda serta butang Whatsapp dan Email untuk memudahkan prospek menghubungi anda.

New Project Compass

Berada dalam suatu agensi yang memiliki banyak New Projects kadang-kadang memeningkan. Anda keliru untuk mendapatkan informasi di mana kerana terlampau banyak channels yang wujud. Compass membantu anda dapatkan maklumat dengan lebih mudah dan cepat.

Whatsapp Integration

Anda boleh meningkatkan branding business anda kerana Laskea memberikan personalized Whatsapp Link yang menggunakan nama domain anda sendiri.

Bilik Laskea

Kami menyediakan ruang untuk anda mendapat support secara langsung dengan pihak Laskea. Sebarang cadangan ataupun soalan akan dijawab di dalam Bilik Laskea dan seterusnya dijadikan KnowledgeBase untuk rujukan pada masa akan datang.

Simply Fast & Easy

Get Access to The Best Listing Sharing Platform in Malaysia

LASKEA

Perfect For Every REN/PEA/REA
RM365
RM 182
50
per year
  • Powerful Listing Sharing Platform
  • Unlimited Numbers of Listings
  • Don't Have to Purchase Credit
  • Use Your Own Branding (Own Domain Name)
  • Use Whatsapp With Your Own Branding
  • Request Listings With Single Click
  • Manage Listings Systematically
  • Project Marketing Made Easy
  • Integrate Leads Generation Features
  • Match Prospects with Listings
  • Instant Notification for Listings Status
  • Professional Looking e-Card
  • Your Own Intro Video in e-Card
  • Add Your Own FB Pixels for Remarketing

Apa Kata Pengguna Laskea

Syed Mu'ammar
Syed Mu'ammar
@SkyHartanah
Read More
Sistem yang bagus. Walaupun saya boleh dikatakan baru bermula dalam industri hartanah (saya merupakan seorang pesara TUDM), Laskea sangat membantu dalam aktiviti pemasaran yang dilakukan. Saya tidak perlu lagi pening kepala untuk scroll Whatsapp group ataupun Telegram mencari details hartanah yang dikongsi oleh kawan-kawan seperjuangan.​
Fazri Omar
Fazri Omar
@Hartanah88
Read More
Dengan menggunakan sistem Laskea, saya berjaya closing sales dengan lebih cepat. Urusan Co-Agency juga menjadi sangat mudah kerana details hartanah serta gambar dapat dikongsi dengan cepat. Saya juga tidak perlu lagi update kepada rakan-rakan COA jika ada berlaku revision pada harga property yang saya sedang marketkan.
Tuan Malek
Tuan Malek
@MyPropertyGold
Read More
Pengurusan listing saya di Johor menjadi sangat mudah. Kini, saya dapat leverage kekuatan team untuk menjual hartanah dengan lebih cepat. Sistem ini membantu meningkatkan sales team saya dan juga sangat membantu saya dari segi pengurusan masa saya sendiri.
Syazwan Khazir
Syazwan Khazir
@JuruteraHartanah
Read More
Saya gunakan Laskea setiap hari. Selain dari membantu pengurusan listing sedia ada, ia juga membantu membina kredibiliti saya sebagai Perunding Hartanah. Saya juga dapat melakukan Lead Generation activity dengan lebih berkesan menggunakan tools yang disediakan oleh Laskea.
Syed Mu'ammar
Syed Mu'ammar
@SkyHartanah
Read More
Sistem yang bagus. Walaupun saya boleh dikatakan baru bermula dalam industri hartanah (saya merupakan seorang pesara TUDM), Laskea sangat membantu dalam aktiviti pemasaran yang dilakukan. Saya tidak perlu lagi pening kepala untu scroll Whatsapp group ataupun Telegram mencari details hartanah yang dikongsi oleh kawan-kawan seperjuangan.​
Fazri Omar
Fazri Omar
@Hartanah88
Read More
Dengan menggunakan sistem Laskea, saya berjaya closing sales dengan lebih cepat. Urusan Co-Agency juga menjadi sangat mudah kerana details hartanah serta gambar dapat dikongsi dengan cepat. Saya juga tidak perlu lagi update kepada rakan-rakan COA jika ada berlaku revision pada harga property yang saya sedang marketkan.
Tuan Malek
Tuan Malek
@MyPropertyGold
Read More
Pengurusan listing saya di Johor menjadi sangat mudah. Kini, saya dapat leverage kekuatan team untuk menjual hartanah dengan lebih cepat. Sistem ini membantu meningkatkan sales team saya dan juga sangat membantu saya dari segi pengurusan masa saya sendiri.
Syazwan Khazir
Syazwan Khazir
@JuruteraHartanah
Read More
Saya gunakan Laskea setiap hari. Selain dari membantu pengurusan listing sedia ada, ia juga membantu membina kredibiliti saya sebagai Perunding Hartanah. Saya juga dapat melakukan Lead Generation activity dengan lebih berkesan menggunakan tools yang disediakan oleh Laskea.
Previous
Next

Frequently Asked Questions

If your question is not listed, please email us at [email protected]

No. In order to use the sharing features, you MUST have your own domain name.

Laskea subscription fee is RM365 per year.

We accept Online Bank Transfer, Debit Card and Credit Card.

There's a lot of upcoming features that is in Work In Progress status behind the scene. Normally, we will release new features in each quarter.

Once subscribed, we normally will activate your Username within 24 hours. You will receive and email from [email protected] stating your login credentials.

Upload your listings and allow for Co-Marketing, other Laskea users will start to market your listings. As simple as that.

Kindly email us at [email protected] Or you can join our Telegram Group Chat (Bilik Laskea).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

100% refund within 30 days. No question ask. 

No. In order to use the sharing features, you MUST have your own domain name.

Laskea subscription fee is RM365 per year.

We accept Online Bank Transfer, Debit Card and Credit Card.

There's a lot of upcoming features that is in Work In Progress status behind the scene. Normally, we will release new features in each quarter.

Once subscribed, we normally will activate your Username within 24 hours. You will receive and email from [email protected] stating your login credentials.

Upload your listings and allow for Co-Marketing, other Laskea users will start to market your listings. As simple as that.

Kindly email us at [email protected]. Or you can join our Telegram Group Chat (Bilik Laskea).

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

100% refund within 30 days. No question ask.

30 day money-back guarantee

If you’re not 100% satisfied with LASKEA, we’ll refund your payment. No hassle, no risk.

LASKEA

Perfect For Every REN/PEA/REA
RM365
RM 182
50
per year
  • Powerful Listing Sharing Platform
  • Unlimited Numbers of Listings
  • Don't Have to Purchase Credit
  • Use Your Own Branding (Own Domain Name)
  • Your Domain Name is Yours, Laskea Do Not Own Your Branding
  • Use Whatsapp With Your Own Branding
  • Request Listings With Single Click
  • Manage Listings Systematically
  • Project Marketing Made Easy
  • Integrate Leads Generation Features
  • Match Prospects with Listings
  • Instant Notification for Listings Status
  • Professional Looking e-Card
  • Your Own Intro Video in e-Card
  • Add Your Own FB Pixels for Remarketing

30 day money-back guarantee

If you’re not 100% satisfied with LASKEA, we’ll refund your payment. No hassle, no risk.

LASKEA

Perfect For Every REN/PEA/REA

Normal Price RM365

Normal Price RM365

RM182.50

per year for the 1st year.

Please contact / whatsapp the Laskea Registration Support
at +60106509015 for any enquiries.